Fryma e ajrit të pastër

Ne jemi Ecotopia Bike Tour, një grup mderkombëtar nga 11 vende, që qarkullojmë nëpër Ballkan. Qëllimi ynë ëstlitë të rrisim ndërgjegjësimin mjedisor. Elbasani ëslitë qyteti më i ndotur i Ballkanit Perëndimor. Kjo ndotje ka shumë pasoja për popullsinë këtu dhe shëndetin e tyre. Tre operatorë të mëdhenj, i çelikut, çimentos dhe ferrokromit shkaketojnë ndotjen me të madhe dhe nuk zbatojne ligjin mjedisor shqiptar.

Continue reading

additional diary 16th-20th of July, Albania

Thursday 16th of July: crossing the border, Albania here we come! We left Ohrid to meet up at Radožda – which according to the map would be on our road but was 2 km out of it, so that some were there, and all others arrived at the border crossing for a long lunch. When we got all together we passed the border and enjoyed a long, long downhill with a stop in Përrenjas – where Daniel made the local kids very happy with some acrobatics. After we continued a bit more, following the main way and the -still very…

Continue reading